Najnovije vijesti

Selmir Mašetović se brani sa slobode

12/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Selmir Mašetović se brani sa slobode
VIJESTI

Selmir Mašetović (23) student iz Gradačca danas će biti pušten da se brani sa slobode u Turskoj. To je za Radio Gradačac potvrdio njegov otac Husein Mašetović.

Danas je istražni sudija u turskom gradu Ušaku prihvatio žalbu Selmirove advokatice Suhejla Husić-Demir i on bi oko 19 sati trebao biti pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Kratko sam razgovarao sa advokaticom i ne znam sve detalje postupka, ali najvažnije je da će biti pušten, rekao je Husein Mašetović.

Na današnjem ročištu nakon iznošenja dokaza Tužilaštva prihvaćena je žalba i protuargument odbrane Selmira Mašetovića i donesena je odluka o prestanku važenja pritvora.

Sigurno da je sada lakše, kada ako Bog da izađe na slobodu. Očekujem da se večras čujem sa sinom kada dođe u dom u Ušaku, gdje je studirao. Nadam se da ćemo moći razgovarati telefonom i da ću imati priliku da saznam šta mu treba za boravak u Turskoj do okončanja postupka, rekao je Husein Mašetović koji je u protekle tri sedmnice samo jednom uspio razgovarati sa sinom.

Selmir Mašetović je u Turskoj uhapšen 22. maja ove godine, pod optužbom da pripada terorističkoj organizaciji. I informacija o hapšenju je u Bosni i Hercegovini objavljena nekoliko dana kasnije nakon čega su uslijedili mirni protesti stanovnika Gradačca i užurbana diplomatska aktivnost kako bi se izdejstvovao Selmirov izlazak iz pritvora na slobodu.

 

Radio Gradačac / Foto Facebook (Selmir Mašetović)

 

Comments are closed.

YouTube