Najnovije vijesti

Servisne informacije za 01.07.2022.

01/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 01.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:53 zalazi u 20:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 76 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 18 beba, devet dječaka i devet djevojčica.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirana dva slučaja u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji i od 16:45 do 19:00 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.  U periodu do 06.07.2022. godine će se vršiti kontrolni pregled, testiranje cjevovoda i primopredaja novoizgrađenih cjevovoda i objekata vodovodnog sistema na južnom dijelu područja grada. Prilikom ovih radova će dolaziti do isključenja rada izvorišta, te je moguće da će doći nestanka vode u određenim naseljima i ulicama. 

Vodovod Vrelo – zbog povećane potrošnje u toku je redukcija vode po ulicama te molimo korisnike da svoje potrebe prilagode prema rasporedu redukcije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 26°C, atmosferski pritisak 987 mb, relativna vlažnost zraka 52%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano, toplo i sparno, lokalno moguć je i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka od 33 do 35°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Visoke temperature tokom noći, lošiji san i nemogućnost adekvatnog odmora, dodatno će praviti problem osjetljivim osobama. Nakon relativno svježijih jutarnjih sati, sa porastom temperatura su kod hroničnih bolesnika moguće pojačane tegobe u vidu iscrpljenosti, glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Poželjno je planirane aktivnosti prilagoditi jutarnjim satima, te provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube