Najnovije vijesti

Servisne informacije za 02.11.2022.

02/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 02.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:18 zalazi u 16:39 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 76 pacijenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, dvije djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica. Dva slučaja su evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 22:30 do 24:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije. Zbog planskih radova od 8 do 10 sati bez struje će biti Mionica 1 (izlaz prema centru).

Jutarnja temperatura u Gradačcu 11°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 97%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Nakon jutarnje magle, vrijeme danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 24°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike i dalje su dosta povoljne, mada bi nadolazeća promjena vremena i umjereno povećanje oblačnosti, kod osjetljivih osoba mogli uzrokovati slabije reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, u noći probleme sa snom. Temperature će u drugom dijelu dana blago opasti, stoga bi i zbog umanjenog osjeta sparine trebalo još uvijek biti dosta ugodno. Preporučuje se slojevito odijevanje. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube