Najnovije vijesti

Servisne informacije za 03.06.2022.

03/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 03.06.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:56 zalazi u 20:32 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 82 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 16:30 do 18:00 sati M-1.9 Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova na sanaciji niskonaponske mreže danas će od od 8 do 16 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima: Hrgovi Donji i Vučkovci vodovod.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost zraka 90%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost sa lokalnim kišnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološka prilike su povoljne, izraženije u dijelu Hercegovine. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba. Uz mogućnost poslijepodnevnih pljuskova u Bosni, što bi moglo pokvariti ugođaj, osjet sparine će također biti izraženiji u drugom dijelu dana, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube