Najnovije vijesti

Servisne informacije za 06.12.2023.

06/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 06.12.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:04, a zalazi u 16:11, obdanica traje 9:07.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 57 pacijenata, 1 ososba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija na gašenju požara.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata zabilježena su 2 krivična djela nanošenja lakih tjelesnih povreda, dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Sarajevska, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica, a 2 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je  0 °C, pri tlu -4 °C  (u 7 h), atmosferski pritisak 982 mb, relativna vlažnost vazduha 98 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu oblačno sa snijegom i susnježicom. Najviša dnevna temperatura vazduha od 2 od 4 °C.

Biometeorološka prognoza – Hladno i tmurno vrijeme, uz padavine i niže temperature u odnosu na protekli dan, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, iscrpljenost, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube