Najnovije vijesti

Servisne informacije za 09.12.2022.

09/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 09.12.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:07 zalazi u 16:10 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 82 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, sedam djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 4°C, atmosferski pritisak 981 mb, relativna vlažnost zraka 99%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa maglom i slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka 5 do 6°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike i dalje su nepovoljne. Toplo vrijeme za ovo doba godine, praćeno padavinama, uzrokovaće jače tegobe kod osjetljivih osoba, izraženije tokom prijepodneva. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od kiše. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube