Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.06.2023.

11/06/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.06.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:53 zalazi u 20:38 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 112 pacijenta.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nesreće u ulici Sarajevska i Vučkovcima, sa materijalnom šetetom.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 20°C, atmosferski pritisak 985 mb, relativna vlažnost 81%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka 20 do 21°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se razdoblje nepovoljnijih biometeoroloških prilika. Nakon svježijeg i ugodnijeg jutra, pri čemu su izgledne padavine koje će pretežno djelovati na raspoloženje većine populacije, u drugom dijelu dana pod uticajem sparnog vremena, opšta slika će biti lošija. Tegobe kod hroničnih bolesnika će se pojačati, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube