Najnovije vijesti

Servisne informacije za 12.06.2023.

12/06/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 12.06.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:53 zalazi u 20:38 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 119 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentiran jedan slučaj u rubrici “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 10:50 do 12:50 sati R-465a u mjestu Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara. Obavljena tehnička intervencija – praćenje vodostaja u naselju Kerep.

Komunalac – zbog kvara na cjevovodu u ulici Sarajevska bez vode su dio Škorića (Mehinovići), benzinska pumpa Hifa-petrol i srednjoškolski centar.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 14°C, atmosferski pritisak 987 mb, relativna vlažnost 98%, puše slab so umjeren vjetar sjevernog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišnim pljuskovima. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka 20 do 21°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su nešto povoljnije, ponajviše zbog dužih stabilnijih perioda. Opšta slika će biti ljepša u centralnim i zapadnim krajevima, dok bi na istoku povremeni pljuskovi mogli remetiti ugođaj. Nakon ugodnijih prijepodnevnih sati, u nastavku dana sa porastom temperature i izraženijim osjetom sparine. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube