Najnovije vijesti

Servisne informacije za 12.08.2023.

12/08/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 12.08.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:38, a zalazi u 20:04 obdanica traje 14:26.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 59 pacijenata, 6 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija u protekla 24 sata. 

Elektroposlovnica – nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata abilježena je saobraćajna nezgoda u naselju Bagdale sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica, a osim jučerašnjeg stravičnog zločina u kojem su 3 osobe ubijene, a 3 teško ranjene, 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 16 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost vazduha 70%, puše slab J-I vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu tabilno, sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura od 28 do 30 °C.

Biometeorološka prognoza – Stabilne vremenske prilike, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san. Prilikom boravka na otvorenom, preporučljivo je provoditi mjere zaštite od UV zračenja.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube