Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.03.2022.

13/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.03.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:58 zalazi u 17:56 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 100 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda na putu Gradačac-Ormanica sa materijalnom štetom. Jedan slučaj je evidentiran u rubriku „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog otklanjanja kvara na cjevovodu kod sportske dvorane privremeno će sa napajanja biti isključen dio korisnika vodovoda do završetka radova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu –1°C (pri tlu -4°C), atmosferski pritisak 999 mb, relativna vlažnost zraka 31%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas vedro sunčano uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 10°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilnije i sunčanije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U jutarnjim i večernjim satima poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, obzirom da će biti osjetno hladnije u odnosu na ostatak dana. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme iskoristite za boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube