Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.06.2022.

13/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.06.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 4:52, a zalazi  20:39, obdanica traje 15:47 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 103 pacijenta, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – jučer od 13:33 do 14:35 sati vatrogasci su bili angažovani na gašenju požara na Tržnom centru Bingo u Gradačcu. U intervenciji je učestvovalo 9 vatrogasaca sa 2 vozila, a požar je veoma brzo lokalizovan i spriječeno dalje širenje i nastanak veće materijalne štete. 

Elektroposlovnica – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Zbog planskih radova u ponedjeljak, 13. juna 2022. godine, doći će do zastoja u isporuci električne energije sa trafo stanice ULR Zelinja Srednja 1, saopćeno je iz Elektrodistribucije Tuzla Poslovna jedinica distribucije Gradačac.

U ponedjeljak, 13. juna, od 8:15 do 15:00 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima Zaimovići i Jasenica.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata 2 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji” .

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 21 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost vazduha 57 %, puše slab J vjetar brzinom 4 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i toplo. Krajem dana i tokom noći razvoj naoblake, ali bez padavina. Najviša dnevna temperatura od 28 do 30 °C.

Biometeorološka progoza – Stabilizacija vremenskih prilika i porast temperatura pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata ne bi trebale biti suviše jake. Tokom prijepodneva svježije, u drugom dijelu dana uz nešto izraženiji osjet sparine, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Također, ne treba isključiti mogućnost povremenih pljuskova koji bi mogli pokvarili ugođaj.

Radio Gradačac / Foto arhiva

Comments are closed.

YouTube