Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.08.2023.

14/08/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.08.2023.
Servisne informacije

Dan žalosti na području Tuzlanskog kantona. 

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:41 zalazi u 20:01 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 114 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno kriminalno djelo i jedna saobraćajna nezgoda. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Mionica III i od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 u ulici Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – otklonjen je kvar na izvorištu Okanovići. Bazen Škorići se puni vodom i u naredna dva sata trebao bi biti uspostavljen redovan sistem vodosnabdijevanja.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost 81%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 31°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilno i sunčano vrijeme uvjetuje povoljnu biometeorološku sliku u cijeloj zemlji zbog čega će većina stanovništva biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe ne bi trebali imati ni hronični bolesnici ni meteoropate. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube