Najnovije vijesti

Servisne informacije za 15.03.2023.

15/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 15.03.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:54 zalazi u 17:58 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 63 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo. Evidentiran jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 11:45 do 13:45 sati M-14.1 u ulici VI bataljona. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dvije intervencije gašenja požara. U naselju Jasenica požar je zahvatio oko pet dunuma šume. Intervencija je trajala od 12:09 do 15:30 sati. U gašenju učestvovala jedna posada sa pet vatrogasaca i vozilom uz pomoć tri mještanina. U Tokama je gorio krov kuće. Požar je gasila jedna posada od četri vatrogasca i jednim vozilom uz pomoć pet mještana. Intervencija je trajala od 15:46 do 17:10 sati.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 979 mb, relativna vlažnost 91%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka 9 do 10°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Povećana naoblaka, padavine i tmurno vrijeme praćeno zahlađenjem, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće tegobe, pretežno u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, glavobolje, promjene raspoloženja. Uz povremeno jače sjeverno strujanje tokom dana, preporučljivo je adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim problemima (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube