Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.02.2022.

20/02/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.02.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:35 zalazi u 17:26 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 105 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda  sa materijalnom štetom. Dva slučaja evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost zraka 92%, puše slab vjetar promjenljivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Prolazak fronte iznad Bosne i Hercegovine, uslovljava lošije biometeorološke prilike većim dijelom dana. Kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su izraženije tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, promjene raspoloženja, iscrpljenosti. Osjet hladnoće također će se malo pojačati, što će dodatno remetiti opštu sliku. Sa stabilizacijom vremena, drugi dio dana biće ugodniji, najprije na sjeveru, tokom noći i u ostatku zemlje. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube