Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.02.2023.

20/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.02.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:35 zalazi u 17:26 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 137 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara u Jelovče Selu, lokalitet Grabovci.Vatra je zahvatila oko 40 dunuma niskog rastinja i 10 dunuma šume. U gašenju požara od 21:25 do 23:50 sati učestvovala je posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom. U gašenju požara pomoglo je pet mještana.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog kvara na dalekovodu za Zelinje bez struje su korisnici od Jelovče Sela do Jasenice.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 7°C, atmosferski pritisak 1001 mb, relativna vlažnost zraka 72%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka 14 do 16°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika će se popravljati sa odmicanjem dana. U Hercegovini i na zapadu sunčanije i toplije, u ostatku zemlje postepeno stabilnije, mada uz povećanu naoblaku i povremene padavine. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Kasni poslijepodnevni i večernji sati, usljed dodatnog proljepšanja vremenskih prilika, biće posvuda ugodniji. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube