Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.04.2022.

20/04/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.04.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:48, a zalazi u 19:43, obanica traje 13:55 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 83 pacijenta, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u posljednja 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabillježeno je 1 krivično djelo teške krađe u ulici 6. bataljona.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 4 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 986 mb, relativna vlažnost vazduha 97 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu oblačno sa kišom slabog do umjerenog intenziteta. Popodne i krajem dana slabljenje padavina i postepena stabilizacija vremena. Najviša dnevna temperatura od 13 do 15 °C.

Biometeorološka progoza – Padavine i neuobičajena hladnoća negativno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Usljed porasta sadržaja vlage u zraku, pojačan osjet hladnoće također bi mogao uzrokovati poteškoće osjetljivim osobama, ponajviše hroničnim bolesnicima sa plućnim i ishemijskim problemima. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom, te posvetiti pažnju odijevanju. U drugom dijelu dana, opšta slika će biti nešto ljepša, uz djelimičnu stabilizaciju i manje izraženu naoblaku.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube