Najnovije vijesti

Servisne informacije za 22.11.2022.

22/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 22.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:43 zalazi u 16:18 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 83 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, jedna djevojčica i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji i saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac-Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 976 mb, relativna vlažnost zraka 85%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Usljed nestabilnog vremena, opšta slika djelimično će se pogoršati, izraženije u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Hronični bolesnici imaće pojačane tegobe. Povremena južina dodatno će praviti probleme osjetljivim osobama. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, razdražljivosti, manjka koncentracije, iscrpljenosti. Uz umjereni porast temperatura, negativni efekti promjene vremenskih prilika najslabije će se osjetiti na sjeveroistoku zemlje. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube