Najnovije vijesti

Servisne informacije za 24.01.2024.

24/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 24.01.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:09 zalazi u 16:48 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 55 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan događaj evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 1001 mb, relativna vlažnost 83%, puše slab vjetar promjenjivogog smjera. Vrijeme danas umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 9°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao i proteklog dana, uz opštu sliku koja će se djelimično popraviti, ponajviše zbog blagog porasta temperatura. Oblačno vrijeme pretežno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba biće malo slabije izražene. Poželjno je posvetiti više pažnje primjerenom odjevanju, naročito tokom jutra i večeri. U gradskim sredinama moguće su epizode zagađenijeg zraka, stoga je preporučljivo informisati se, provoditi mjere zaštite i povremeno reducirati boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube