Najnovije vijesti

Servisne informacije za 26.12.2023.

26/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 26.12.2023.
GRADAČAC

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:17 zalazi u 16:16 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo – provala i tri saobraćajne nezgode u Svircu, ulici Josipa Šibera i Vučkovcima, u kojima je jedno lice povrijeđeno. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost 57%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne i većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Nakon vedrije noći, u jutarnjim satima će biti prohladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnoj zaštiti od nižih temperatura i djelimično reducirati aktivnosti. U ostatku dana ugodnije, uz toplije i stabilnije vrijeme, sa sunčanim intervalima. Na jugu zemlje, uz nešto izraženiju naoblaku i malo više temperature zraka u odnosu na unutrašnjost. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube