Najnovije vijesti

Servisne informacije za 28.11.2022.

28/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 28.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:54 zalazi u 16:15 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 90 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo. Evidentirana su dva slučaja u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 1°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 97%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Nakon jutarnje magle, vrijeme danas oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 6°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika biće ljepša na zapadu zemlje i u Hercegovini, uz više temperature i sunčane intervale. U Bosni će tmurno vrijeme, uz pojačan osjet hladnoće, uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama, naročito u prvom dijelu dana. Poslijepodnevni sati će, uz djelimičnu stabilizaciju i blago zatopljenje, biti malo ugodniji. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, obzirom da će konstantno biti izraženo strujanje hladnog zraka. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube