Najnovije vijesti

Servisne informacije za 30.12.2022.

30/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 30.12.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:18 zalazi u 16:16 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 84 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je  devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. Tri slučaja evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 10°C, atmosferski pritisak 994 mb, relativna vlažnost zraka 55%, puše slab vjetar južnog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa mogućom povremenom slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka 15 do 17°C.

Biometeorološka prognoza: Pod uticajem povećane naoblake, povremenih padavina i južnog strujanja, kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati tegobe poput nervoze, glavobolje i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će biti nešto lošija u Hercegovini, u Bosni ugodnije, uglavnom zbog stabilnijeg vremena u većem dijelu dana. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube