Najnovije vijesti

Sjećanje na Zemira Bahića

08/02/2016 | objavio Radio Gradačac
Sjećanje na Zemira Bahića
Košarka

U Gradačcu je odigran 3. memorijalni košarkaški turnir u znak sjaćanja na rano preminulog Zemira Bahića. Publici su se predstavili mladi košarkaši iz Gradačca članovi KK“Zmaj“ i još jednom potvrdili da ovaj nepravedno zapostavljeni sport u našem gradu ima prespektivu.

Turnir Zemir BAhic - 1Odigrane su revijalne utakmice a učestvovali su Košarkaško-invalidski klub „Zmaj“ Gradačac, KK „Zmaj“ Gradačac i bivši polaznici Škole košarke „Trica“ koji su bili Zemirovi vršnjaci i prijatelji.

Svoje sjećanje na Zemira Bahića učesnicima turnira i publici prenio je na emotivan način Ismar Ćerimagić.Turnir Zemir BAhic - 2

Iako rezultati utakmica nisu bili u prvom planu na kraju turnira su proglašeni najbolji.

U kategoriji namlađih priznanje je dobio Haris Hodžić (KK „Zmaj“). Priznanje za najboljeg u invalidnoj košarci uručeno je Jasminu Fejziću (KIK „Zmaj“). Negrin M.Halilović (ŠK „Trica“-Zemirovi prijatelji) dobio je priznanje za najboljeg u kategoriji stariji košarkaši.

Kako ističu organizatori, naredni, 4. meorijalni turnir „Zemir Bahić“ bi trebao biti takmičarskog karaktera.Turnir Zemir BAhic - 3

Comments are closed.

YouTube