Najnovije vijesti

Sufinansiranje izgradnje spomen obilježja u četiri lokalne zajednice TK

10/11/2023 | objavio Radio Gradačac
Sufinansiranje izgradnje spomen obilježja u četiri lokalne zajednice TK
Tuzlanski kanton

Ministrica za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Senada Dizdarević potpisala je danas sa predstavnicima općina Banovići, Čelić i Kalesija te MZ Srnice Donje sa područja Gradačca ugovore za sufinansiranje troškova izgradnje spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine. Riječ je javnom pozivu po programu za 2023. godinu koji je ponovljen zbog nedovoljnog broja urednih prijava.

Napomenuvši da je resorno ministarstvo u ovoj godini povećalo iznos sredstava za sufinansiranje, ministrica Dizdarević je kazala da je Ministarstvo do sada učestvovalo u projektima maksimalno do 10.000 KM

Ove godine je taj iznos povećan na 15.000 KM i ja mogu reći da su tri aplikanta dobili maksimalne iznose po 15.000 KM a da je MZ Srnice dodijeljeno 10.000 KM jer je ukupna vrijednost izgradnje tog spomen obilježja 11.000 KM, s tim da oni učestvuju sa vlastitim sredstvima od 1000 KM, kazala je ministrica Dizdarević.

Radi se uglavnom o spomen obilježjima koja će se graditi u mjesnim zajednicama na područjima lokalnih zajednica.

Sufinansiranje izgradnje spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine regulisano je Zakonom o dopunskim pravima branilaca i njihovih porodica i što se tiče programa za ovu godinu je okončano, kazala je ovom prilikom ministrica Dizdarević.

Radio Gradačac / Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona 

Comments are closed.

YouTube