Najnovije vijesti

Sutra odavanje počasti i Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana državnosti BiH

22/11/2018 | objavio Radio Gradačac
Sutra odavanje počasti i Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana državnosti BiH
GRADAČAC

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine sutra (petak, 23.11.2018. godine) će biti upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježju poginulim borcima NOR-a 1941-1945. godine i centralnom spomen obilježju šehidima, palim borcima i cvilnim žrtvama rata 1992-1995. godine. Polaganje cvijeća i odavanje počasti će biti u gradskom parku od 15,30 sati.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Gradačac će se održati u 16,00 sati u kongresnoj sali Gradačačkog sajma na kojoj će se obilježiti 75. godišnjica Prvog zasijedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća Bosne i Hercegovine, ZAVNOBiH-a.


 

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Gradačac organizuje u nedjelju 25. novembra odlazak u Mrkonjić Grad i Jajce povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine – 75. godišnjice Prvog zasijedanja ZAVNOBiH-a i Drugog zasjedanja AVNOJ-a.

 


Prigodnim programima ovaj historijski datum biće obilježen u gradačačkim osnovnim i srednjim školama.

U povodu obilježavanja ovog značajnog jubileja Radio Gradačac u subotu i nedjelju (24. i 25. novembra) od 9,00 do 10,00 sati emituje specijani program „Bosna kroz vijekove“ koji realizujemo u saradnji sa Udruženjem „Sehara“ Gradačac.

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku o proglašenju 26. novembra neradnim danom u Federaciji BiH.

Kako je obrazloženo, 25. novembar – Dan državnosti BiH, ove godine pada u nedjelju, a obzirom na značaj Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, tim više što je riječ o jubilarnoj, 75. godišnjici ovog historijski važnog događaja, odlučeno je da ponedjeljak, 26. novembra bude neradni dan u Federaciji BiH.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube