Najnovije vijesti

Sutra početak testiranja prvog bh. respiratora

19/04/2020 | objavio Radio Gradačac
Sutra početak testiranja prvog bh. respiratora
Biznis

Nakon što su se na društvenim mrežama, a nakon toga i u nekim medijima pojavile slike prototipa respiratora na čijem razvoju i proizvodnji radi kompanija TMD Group iz Gradačca, ova kompanija i njen direktor su zaprimili veliki broj upita medija i građana, te se menadžment iste ovim povodom obratio javnosti saopćenjem.

Kako je ranije za Radio Gradačac potvrdio Adem Hanić predsjednik Uprave i direktor TMD Group doo Gradačac, tačna je vijest da inžinjeri TMD Group rade na razvoju respiratora, ali da je rano govoriti o tome da imaju gotov proizvod.

– Tek u ponedjeljak slijedi početak testiranja prvog primjerka koji je ovih dana sastavljen i to je jako zahtjevan i dug proces. Zato apelujemo na sve, a naročito na medije, da imaju razumijevanja i da uzmu u obzir svu kompleksnost ovog procesa i da, ma koliko to priželjkivali, ne požuruju rezultate, kaže se u saopćenju TMD Group doo Gradačac.

Navode “kako su u kompaniji TMD Group, sigurni u znanje koje imaju, odlučili učiniti sve kako bi pomogli Bosni i Hercegovini, njenom zdravstvenom sistemu i građanima u ovim teškim vremenima, ali da je proizvodnja jednog ovakvog uređaja jako zahtjevan i ozbiljan projekat koji zahtijeva visok nivo tehničke i naučne efikasnosti i znanja”.

Na kraju saopćenja se kaže da će kompanija bosanskohercegovačku javnost blagovremeno informisati o napretku projekta i ishodu testiranja, te da je najbitnije da se u konačnici dođe do proizvoda koji će biti siguran za korištenje i koji će izdržati proces provjere i atestiranja

Radio Gradačac / TMD Group

Comments are closed.

YouTube