Najnovije vijesti

Sutra revijalna utakmica “Igramo za Amela”

27/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Sutra revijalna utakmica “Igramo za Amela”
GRADAČAC

Svi igramo utakmice ali Amel igra onu najtežu, životnu. Hamza je zaslužio kod svih nas, zato smo se digli da pomognemo takvi smo bili i u svlačionici, tako nam je i ostalo u krvi, rekao je Nermin Huseinbašić, jedan od organizatora revijalne nogometne utakmice “Zvijezidine zvijezde” – “Humane zvijezde” koja će se odigrati u srijedu 28.12.2022. godine u sportskoj dvorani u Gradačcu od 19 sati.

Amel, sin Amira Hamzića legendarnog kapitena Zvijezde iz Gradačca, je obolio od leukemije i trenutno je na liječenju u Njemačkoj. Uskoro se očekuje operacija i donor bi trebala biti njegova mlađa sestra. Porodica Hamzić vodi jednu veoma važnu bitku za život ali nisu sami. 

Saigrači popularnog Hamze kojeg su u Zvijezdinoj svlačionici od milja zvali Matori, jer je bio izuzetan autoritet mlađim kolegama kako na terenu tako i u zajedničkim druženjima, u znak podrške organizuju revijalnu utakmicu na kojoj se očekuje dolazak pedesetak nogometnh legendi i reprezantativaca Bosne i Hercegovine. Njima će se suprostaviti šampionska generacija Zvijezde, koja je izborila plasman u Premijer nogometnu ligu Bosne i Hercegovine.

Nema sumnje da posjetioce očekuje jedan nezaboravan spektakl, prepun emocija, ljubavi i saosjećanja. Naravno, publika će na djelu vidjeti sjajne nogometne poteze i dobru zabavu istinskih prijatelja i humanista.

I vi možete biti dio ove sjajne priče ukoliko kupite kartu podrške po cijeni d 10, 20 ili 50 KM.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube