Najnovije vijesti

Svečano otvorena prostorija Udruženja „Zmajice“

23/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Svečano otvorena prostorija Udruženja „Zmajice“
Udruženja građana

Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Zmajice“ iz Gradačca od juče raspolaže prikladnim prostorom za rad udruženja i okupljanje članica i prijatelja.

Udruženju je prije izvjesnog vremena na korištenje dodijeljenja učionica u objektu bivše škole u kompleksu Starog grada. Veoma brzo pristupilo se sanaciji i renoviranju prostorije, a jučer je upriličena skromna svečanost i druženje u povodu završetka radova.

Zahvaljujući donacijama brojnih firmi i pojedinaca u materijalu i volonterskom radu članica i prijatelja udruženja, renoviranje prostora je završeno u veoma kratkom periodu, za samo tri sedmice.

Kako se juče moglo čuti, prostor će se koristiti za rad udruženja, okupljanje članica, razmjenu iskustava i realizaciju radionica sa različitim sadržajima.

Udruženje „Zmajice“ broji 30 članica koje nastoje pružiti međusobnu podršku u liječenju karcinoma dojke  i drugih malignih oboljenja, i ukazati na važnost edukativnog i preventivnog djelovanja u borbi protiv malignih bolesti.

Cilj udruženja je animirati i u svoj rad i djelovanje uključiti što veći broj ljudi oboljelih i liječenih od malignih oboljenja, kao i ostalih građana koji su spremni pružiti podršku u ovim aktivnostima.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube