Najnovije vijesti

Svjetski dan učitelja obilježen u Tuzlanskom kantonu

05/10/2020 | objavio Radio Gradačac
Svjetski dan učitelja obilježen u Tuzlanskom kantonu
Tuzlanski kanton

U povodu 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, danas je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli upriličena Svečana akademija, na kojoj su uručene nagrade i priznanja za životno djelo nastavnicima osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova kao i uposlenicima Pedagoškog zavoda.

Premijer Denijal Tulumović i ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić ovom prilikom su svim prosvjetnim radnicima čestitali Dan učitelja, a najzaslužnijim ustanovama, nastavnicima i drugim zaslužnim pojedincima uručili nagrade i priznanja.

U svom obraćanju premijer Kantona Denijal Tulumović je naglasio izazove s kojima se nastavnici susreću, kao i važnost stalnog obrazovanja samih nastavnika.

Upravo ove dvije stvari demonstrirali ste u prethodnom periodu, tokom pojave korona virusa. Vaša spremnost na ponovno učenje, ali i praktičnu primjenu ranije stečenih saznanja i njenu modifikaciju spram zahtjeva ali i  mogućnosti kojima smo raspolagali, pokazatelj je vašeg kvaliteta kojim raspolažemo, a kojeg nažalost nekada nismo ni svjesni niti ga adekvatno cijenimo, rekao je premijer Tulumović te kazao da Svjetski dan nastavnika pruža mogućnost da se istakne da su kvalitetni nastavnici fundament kvalitetnog obrazovanja.

U tom svjetlu premijer Tulumović i ministrica Brašnjić su svim laureatima čestitali na dobivenim priznanjima, te se još jednom svim učiteljima, nastavnicima, ali i svim uposlenicima u obrazovnim ustanovama zahvalili na svemu što čine kako bi nove generacije dobile što kvalitetnije obrazovanje.

Radio Gradačac / Odjeljenje za informisanje Vlade TK

Comments are closed.

YouTube