Najnovije vijesti

U Gradačcu 9.058 zaposlenih radnika

21/04/2020 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu 9.058 zaposlenih radnika
Biznis

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 17.04.2020. godine po prebivalištu osiguranika iznosi 511.892 dok po sjedištu poslodavca ukupan broj zaposlenih iznosi 512.205, objavljeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Na području grada Gradačac je evidentirano 9.058 zaposlenih po prebivalištu osiguranika, a po sjedištu poslodavca ukupan broj zaposlenih je 8.614 radnika.

Prema evidenciji Porezne uprave Federacije BiH broj zaposlenih se od 14. do 17. aprila na području grada Gradačac smanjio za 23 radnika po prebivalištu osiguranika (9.081) , odnosno evidentiranu po sjedištu poslodavca (8.637).

U tabelarnom pregledu koji slijedi daje se pregled stanja broja zaposlenih radnika po kantonima i općinama na dan 17.04.2020. godine, na linku http://pufbih.ba/v1/public/upload/files/zaposleni_za_WEB_na_dan_17_04_2020.pdf

Objavljeni podaci o zaposlenim osobama su kreirani na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim vanbudžetskim fondovima. Razlika u broju zaposlenih prema prebivalištu i mjestu rada, zasnovana je na proceduri generisanja i vrsti podataka.

Naime, broj zaposlenih se bazira na prebivalištu zaposlenika (JMBG) bez obzira gdje je osoba zaposlena (u općini prebivališta ili drugoj općini ili u istom kantonu ili drugom kantonu), a broj zaposlenih prema mjestu rada, odnosno prema mjestu poslodavca (JIB-a), generisan je prema broju zaposlenih kod obveznika uplate doprinosa, bez obzira da li se radi o punom ili nepunom radnom vremenu, ili gdje uposlenik ima prebivalište (može biti iz općine gdje je zaposlen, ali može biti iz druge općine ili drugog kantona), tako da je razlika u broju za onu vrijednost koja odgovara broju osoba koje imaju dva ili više radnih mjesta sa nepunim radnim vremenom.

Radio Gradačac / Porezna uprava FBiH

Comments are closed.

YouTube