Najnovije vijesti

Vijeće učenika pokrenulo inicijativu za izgradnju lifta u OŠ “Ivan Goran Kovaćić”

20/03/2017 | objavio Radio Gradačac
Vijeće učenika pokrenulo inicijativu za izgradnju lifta u OŠ “Ivan Goran Kovaćić”
GRADAČAC

Na inicijativu Vijeća roditelja OŠ “Ivan Goran Kovačić”, u petak (17.03.2017.g.) je održana zajednička sjednica Vijeća učenika i Vijeća roditelja ove škole.

Obzirom da su ove godine planirani radovi na rekonstrukciji objekta Škole, Vijeće učenika je predložilo da se, prema upravi Škole, pokrene i inicijativa za izgradnju lifta za potrebe učenika i roditelja sa otežanim kretanjem. Prvi korak bi bio izrada projektne dokumentacije na osnovu čega bi se moglo aplicirati za odobravanje sredstava kod domaćih ili međunarodnih organizacija. Predloženo je da se pokuša, u saradnji sa roditeljima građevinske struke, pripremiti projektna dokumentacija ili da se prikupe novčana sredstva za njenu izradu.

Na sjednici su prezentovane planirane aktivnosti u okviru obilježavanja Dana škole koje će se odvijati tokom cijele ove sedmice. U toku su pripreme na izdavanju školskog lista “Goran” u kojem će biti objavljeni radovi učenika i informacije o postignućima Škole. Centralni događaj obilježavanja Dana škole je priredba planirana za petak (24.03.2017.g.) u sali Gradskog kina.

Bilo je govora o Školi u prirodi za učenike trećih i četvrtih razreda planiranoj krajem maja, a 25 učenika planinarske sekcije učestvovat će u “Pohodu na Igman” u povodu obilježavanja Dana planinara u kantonu Sarajevo.

Za narednu školsku godinu je predloženo obnavljanje školskog akvarijuma i kupovina ribica, a u saradnji sa nastavnicima tjelesnog odgoja pokrenute su aktivnosti na nabavci rekvizita za sportsku salu.

Na sjednici je podnesen izvještaj o stanju u školskim toaletima i najavljeno da će se za potrebe učenika obezbijediti tečni sapun za pranje ruku. U pripremi je projektna nastava u okviru koje će učenici očistiti statue poznatih ličnosti postavljene u gradskom parku i razgovarati o njihovom životu i djelu.

Vijeće roditelja je podržalo planirane aktivnosti i pokrenute inicijative Vijeća učenika i predložilo da se, odmah nakon polaganja eksterne mature za učenike devetih razreda, pristupi pripremama maturalne svečanosti.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube