Najnovije vijesti

Vozači oprez: Nema više vozanja kroz centar grada vikendom od 20 do 24 sata

18/05/2017 | objavio Radio Gradačac
Vozači oprez: Nema više vozanja kroz centar grada vikendom od 20 do 24 sata
GRADAČAC

Ovih dana postavljeni su znakovi zabrane soabraćaja kroz ulicu „Husein kapetana Gradaščevića“ u dane vikenda, tj. petkom, subotom i nedjeljom od 20 do 24 sata.

Odlukom Općinskog vijeća Gradačac o režimu saobraćaja u centru grada predviđena je navedena zabrana u periodu od 1. maja do 31. avgusta. Zabrana se ne odnosi na stanare u navedenoj ulici kojima je omogućen prilaz svojim stambenim objektima.

Zabrana se trebala provoditi od 1. maja, međutim do prije dva dana nisu bili postavljeni znakovi zabrane, tako da su vozila nesmetano saobraćala ovom ulicom i u navedenom periodu.

Zato, upozoravamo vozače da obrate pažnju na postavljene saobraćajne znakove zabrane na ulazu u ul „Husein kapetana Gradaščevića“ sa obje strane, na raskrsnici kod sata i na početku ulice pored tržnog centra iz smjera Varoši.

Prilaz parkingu kod Gradačačkog sajma omogućen je, nedavno asfaltiranom, ulicom iza tržnog centra pored zelene pijace. Prema ovom načinu regulisanja saobraćaja, u navedenom periodu, bit će onemogućen pristup ostalim parkinzima pored glavne gradačačke ulice.

Prošle godine bilo je riječi da će se zabrana saobraćaja reducirati samo na relaciju od sata do Gradačačkog sajma, u koju svrhu je, između ostalog, izgrađen i „mali“ kružni tok na krivini pored OŠ „Ivan Goran Kovačić“. Ovim bi se omogućio pristup većem broju parking mjesta u tom dijelu grada. Kako ta ideja još uvijek nije realizovana, i ovog ljeta ostaje isti režim saobraćaja i pristup parkinzima kao i prošle godine.

Vozači, još jednom vas podsjećamo i upozoravamo da je zabrana na snazi petkom, subotom i nedjeljom od 20 do 24 sata, a policija će kontrolisati saobraćaj i kažnjavati one koji se ne budu pridržavali saobraćajnih pravila i znakova.

Poseban oprez je potreban i iz razloga što se u tom periodu na ulici nalazi veliki broj šetača, posebno djece, tako da bi nesmotrenost ili nepažnja mogla uzrokovati ugrožavanje bezbjednosti i živote pješaka.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube