Najnovije vijesti

Zmajevi se okupili u Gradačcu na pripremama za EP

17/06/2016 | objavio Radio Gradačac
Zmajevi se okupili u Gradačcu na pripremama za EP
Košarka

Reprezentacija BiH u košarci u kolicima okupila se u Gradačcu u okviru priprema za Evropsko prvenstvo – Divizija B koje će se održati u Sarajevu od 9. do 18. jula. Općina Gradačac odlučila je osigurati pomoć našim reprezentativcima u pripremama za ulazak u društvo najboljih selekcija košarke u kolicima na tlu Evrope.

1 1

Reprezentativci BiH okupili su se na Banji Ilidži u Gradačcu i time započeli prvu fazu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu. Ovo je vrhunski događaj za invalidni sport u BiH, kojim državna reprezentacija obilježava i 20 godina svog postojanja.   „Ovo nije prvi put da se ovdje pripremamo, svaki put nam je Gradačac sretan“, izjavio je za Radio Gradačac Alaga Pašić, direktor reprezentacije BiH u košarci u kolicima. „Nakon ovih, slijede pripreme u Sarajevu i EP za koje možemo reći da je historijski događaj za invalidni sport u BiH, jer se po prvi put takmičenje dešava ovdje“, rekao je Pašić.

4 1

Među reprezentativcima vlada dobra atmosfera, zadovoljni su uslovima, treninzi se odvijaju dva puta dnevno u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma. „Ekipa je super. Ima malo više igrača na spisku ovdje i nadam se da će se dvanaest najspremnijih i najboljih finalizirat na kraju“, rekao je selektor reprezentacije Sabahudin Keč. O atmosferi i motivaciji u ekipi kaže: „Svi su željni, voljni da ostvarimo najbolje sportske rezultate u Sarajevu na EP-u i nadam se da ćemo uspjet u nakani da budemo barem finalisti“.

2 1

Treningu reprezentacije danas je prisustvovao Načelnik općine Gradačac koji je u znak zahvalnosti za podršku selekciji BiH dobio bronzanu medalju Evropskog prvenstva. U upravi reprezentacije kažu, zlatna je rezervisana Zmajeve. „Drago mi je da su uslovi za trening naše reprezentacije dobri i da su zadovoljni smještajem. Općina Gradačac je iznašla mogućnost da ugosti reprezentaciju BiH i ja zaista želim mnogo uspjeha ovim momcima“, rekao je općinski Načelnik Edis Dervišagić.

5 1

Reprezentacija BiH u Gradačcu boravi do 21.juna, a osim treninga najavljene su i dvije pripremne utakmice sa selekcijom Hrvatske. Prva je na rasporedu sutra u 17,00.

6 1

MKH/Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube