Najnovije vijesti

Bahreinskom investitoru prezentiran projekat lječilišta Banja Ilidža

10/05/2016 | objavio Radio Gradačac
Bahreinskom investitoru prezentiran projekat lječilišta Banja Ilidža
JP/JU/JZU

Na današnjem sastanku sa premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem i ministrom zdravstva TK Bahrudinom Hadžiefendićem potencijalni investitor iz Kraljevine Bahrein Abdul Aziz Yusuf Hamza je sa bosanskohercegovačkim saradnicima Seidom Hodžićem i Valdetom Iljazovićem izrazio volju i spremnost za investiranje u projekte iz oblasti zdravstva u našem kantonu.

Primarna ideja bahreinskog investitora jeste izgradnja modernog gerijatrijskog centra koji bi svojim budućim korisnicima mogao ponuditi ugodno provođenje treće dobi. Također ideja je i da taj centar iznjedri i međunarodno certificiranu i priznatu edukativnu ustanovu za obrazovanje medicinskih tehničara.

Premijer Gutić se složio da je briga o starijim osobama jedna od najvećih socijalnih zadaća i goste upoznao da je na području Tuzlanskog kantona pitanje smještaja i institucionalne brige o starijim osobama riješeno kroz nekoliko medicinskih ustanova i staračkih domova, ali i izrazio dobru volju zbog postojanja interesa za ulaganje u ovu oblast, gdje bi se pružala nešto drugačija usluga.

Bahreinski investitor 10 05 2016Premijer i ministar su također, gostima prezentirali i projekte izgradnje Urgentnog centra u okvirima UKC-a Tuzla i proširenja kapaciteta lječilišta Banja Ilidža u Gradačcu koji su i zamišljeni kao projekati javno – privatnog partnerstva.

Ohrabren postojanjem dobre volje i već spremnih projekata gost iz Bahreina je izrazio spremnost da, shodno informacijama koje će mu u narednim danima dostaviti Ministarstvo zdravstva TK, već za naredni sastanak pripremi prvu konkretnu idejnu projektnu dokumentaciju za realizaciju ovih aktivnosti.

Premijer Gutić i ministar Hadžiefendić su obećali da će, ukoliko dođe do realizacije ovih aktivnosti Vlada Tuzlanskog kantona dati svoju maksimalnu podršku i biti na usluzi, te da će se potruditi maksimalno ubrzati sve neophodne administrativne procedure.

(Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Comments are closed.

YouTube