Najnovije vijesti

Bajkeri iz cijele BiH darovali krv

12/10/2016 | objavio Radio Gradačac
Bajkeri iz cijele BiH darovali krv
FBiH/BiH

Savez moto klubova Bosne i Hercegovine organizovao je veliku humanitarnu akciju, prvu ovakvog tipa u našoj zemlji.

Danas je stotinjak članova iz moto klubova iz svih dijelova BiH zajednički darivalo krv i na taj način još jednom potvrdilo svoju humanost. Akcija je realizovana u saradnji sa Zavodom za transfuziologiju UKC-a Tuzla a svoj doprinos, između ostalih, dalo je i 14 članovi MK „Zmaj“ Gradačac.

motoristi-dali-krv-1

– Bila je ovo prva zvanična akcija Saveza i mi možemo biti zadovoljni organizacijom i odzivom, jer je bio radni dan. Ova akcija je medijski dobro popraćena, rekao je za Radio Gradačac Siniša Baković, sekretar MK „Zmaj“ Garadačac.

Ovom prilikom bajkeri su istakli važnost sigurnosti u saobraćaju i apelovali na građane da se uključe u ovakve i slične humanitarne akcije, jer darovana krv može nekome značiti život.

motoristi-dali-krv-2Članovi Saveza moto klubova Bosne i Hercegovine su  moto klubovi: Night Riders Odžak, Geargrinder Tuzla, Lukavac, Patriot Gračanica, Grunf Brčko, Biker Boys Puračić,  Lutalice Gračanica, Kojoti Srebrenik, Silver Machines, Country riders Tešanj, Bosancheros, Black gold, Modriča, Donja Skakava, Soko Zvornik, Jug 088 Mostar, Vukovi Krajine, Zmaj Gradačac i Wolf Brothers Sarajevo.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube