Najnovije vijesti

ČESTITKA 1. mart DAN NEZAVISNOSTI

29/02/2024 | objavio Radio Gradačac
ČESTITKA 1. mart DAN NEZAVISNOSTI
GRADAČAC

Cijenjene građanke i građani,

povodom 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u ime gradske uprave grada Gradačac i u svoje ime srdačno čestitam. Dan nezavisnosti je vrlo značajan historijski praznik za sve nas, i dan kada iskazujemo ljubav i poštovanje prema svojoj zemlji koju nosimo u srcu, i slobodi u kojoj živimo.

Na ovaj dan 1. marta 1992. godine Bosna i Hercegovina je voljom većine svojih građana postala nezavisna i suverena država, ali nažalost, to vrijeme obilježeno je strašnom agresijom na našu zemlju. Zato, sa dužnim i dubokim poštovanjem sjećamo se naših heroja šehida i poginulih boraca koji su svoj život dali za slobodu naše domovine, i svih boraca, pripadnika Armije R BiH koji su svojim patriotskim osjećajem, hrabrošću i požrtvovanošću sačuvali nezavisnu Republiku Bosnu i Hercegovinu u najtežim ratnim okolnostima, i odbranili od agresije.

Naša je obaveza i čast da sačuvamo vrijednosti i značaj ovog datuma, da njegovo obilježavanje bude poticaj za sretniju budućnost građana Gradačca, to dugujemo mladim generacijama koje dolaze, i da zajedno živimo u prosperitetu, miru i slobodi !

Gradonačelnik

Edis Dervišagić

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube