Najnovije vijesti

Crveni križ FBiH priznanje “Humani podvig” dodijelio NK “Zvijezda” Gradačac

16/05/2024 | objavio Radio Gradačac
Crveni križ FBiH priznanje “Humani podvig” dodijelio NK “Zvijezda” Gradačac
FBiH/BiH

Predsjedništvo Crvenog križa Federacije BiH je jučer u Bihaću dodijelilo Priznanje “Humani podvig” za 12 osoba za nesebično djelo kojim su u nesrećama spašeni životi i/ili spriječene teže posljedice za pojedinca, grupu građana ili dio lokalne zajednice, kao i za solidarnost, hrabrost i pruženu pomoć. 

Priznanje “Humani podvig” dobio je i Nogometni klub “Zvijezda” Gradačac za humano djelo kojim je nesebičnim zalaganjem i žrtvovanjem osbnog života i dobara dat doprinos spašavanju ljudi i/ili njihovh materijalnih dobara.

Također, 17 osoba unutar strukture Crvenog križa Federacije BiH, dobilo je Priznanje ‘8. maj’, koje se dodjeljuje pojedincima za izuzetno značajan dugogodišnji doprinos u oblasti humanitarnog djelovanja, te širenju misije, principa i vrijednosti Crvenog križa.

Priznanja dobitnicima uručili su predsjednik i sekretar Crvenog križa Federacije BiH Husein Kličić i Daniel Tučić te predsjednik Skupštine Crvenog križa Federacije BiH Sead Hasić – saopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Svečanoj dodjeli uručenja Priznanja u ime NK “Zvijezda” Gradačac prisustvovali su sportski direktori Fahrudin Piskić i Dino Hasanović i Sekretar Crvenog križa Grada Gradačac Amir Kikić.

Zvijezda je tog dana, 04.11.2023. godine, trebala da odigra 13. kolo prvenstvene utakmice Prve lige Federacije BiH ali zbog Odluke o suspenziji NS FBiH utakmica nije odigrana. Nezadovoljni takvom odlukom krenuli su kući i na putu u blizini Han Pijeska naišli su na prevrnuti automobil.

Uslijed padavina i klizave ceste djevojka u automobilu se prevrnula na krov. Nogometaši “Zvijezde” iz Gradačca su istrčali na cestu i pomogli povrijeđenoj djevojci. Automobil su ponovo postavili na točkove, uklonili sa ceste i obavijestili nadležne službe. 

Bodovi su važni ali je život najvažniji, poručuju iz NK “Zvijezda” i u znak ovog humanog čina Priznanje poklanjaju svim građanima Grada Gradačac.

Radio Gradačac / CK FBiH / NK Zvijezda Gradačac

Comments are closed.

YouTube