Najnovije vijesti

Danas dženaza Erni Sinanović, bivšoj odbojkašici Kule-Gradačac

05/01/2018 | objavio Radio Gradačac
Danas dženaza Erni Sinanović, bivšoj odbojkašici Kule-Gradačac
VIJESTI

Dženaza namaz za stradalu odbojkašicu Ernu Sinanović će se klanjati danas nakon ikindije namaza kod nove džamije u Miljanovcima. Tevhid će se proučiti prije ikindije namaza u istoj džamiji. Dženaza kreće ispred kuće žalosti u 13.10 sati.

Erna Sinanović je tragično stradala u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila preksinoć na dijelu regionalnog puta Međaš-Živinice u mjestu Gornje Vukovije. U saobraćajnoj nesreći pored Erne Sinanović (36), smrtno su stradale i Ajša Hamzić (58) i Ajiša Hamzić (55) iz Miljanovaca. Ajši i Ajiši Hamzić bit će klanjana zajednička dženaza, nakon koje će biti obavljen ukop, a datum još uvijek nije određen.

Zbog pogibije tri žene u Kalesiji je danas proglašen Dan žalosti.

 

Neizbrisiv trag u gradačačkom sportu

Erna Sinanović je rođena rođena 27.09.1982.godine. Ova proslavljena odbojkašica karijeru je počela u kalesijskoj Bosni, igrala je još za ŽOK „Polo“ Kalesija i OK „Kula-Gradačac“ Gradačac. A karijeru je okončala tamo gdje je i počela u ŽOK Bosna Kalesija. Sa Polom i Kulom je osvajala najsjajnije medalje u kupu i prvenstvu BiH i bila reprezentativka BiH.

U svojoj igračkoj karijeri ostavila je neizbrisiv trag u odbojci razvoju sporta u Gradačcu.

 

Sportistkinja Gradačca za 2008. godinu

Odbojkašica Erna Sinanović proglašena je za najbolju sportistkinju Gradačca za 2008. godinu. Erna je bila dugogodišnji kapiten i jedna od najiskusnijih odbojkašica OK “Kula-Gradačac” i reprezentativka BiH.

Veoma sam sretna što sam dobila ovo priznanje. Bila sam sportistkinja Kalesije ali mi je i ovo priznanje veoma drago. Odkojkašice Kule su me veoma dobro prihvatile i sa njima sam kao da treniram od malih nogu“, kazala je prilikom dodjle priznanja Erna Sinanović.

Oproštaj i poklon Erni Sinanović

Sredinom decembra 2013. godine,  prije početka prvenstvene utakmice Kula-Jahorina (3:2), upriličena je mala svečanost. Predsjednik OK «Kula-Gradačac» Nihad Vejzović uručio je poklon Erni Sinanović.

Uokviren dres sa njenim imenom je znak pažnje i zahvalnosti za šest godina vjernosti klubu i sve zajedničke postignute rezultate.

Erna Sinanović bila je dugogodišnji kapiten Kule i član reprezentacije BiH. Sa Kulom je osvojila naslov pobjednika kupa BiH 2012. godine i učestvovala u takmičenjima na međunarodnoj sceni.

 Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube