Najnovije vijesti

Danas potpisivanje Protokola intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad Gradačac

05/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Danas potpisivanje Protokola intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad Gradačac
GRADAČAC

U okviru održavanja Međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog  nasilja“  u Gradačcu će se  danas upriličiti potpisivanje revidiranog „Protokola  intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad Gradačac“. Osnov za izradu ovog Protokola bio je „Protokol intervencija u slučajevima nasilja u porodici za Općinu Gradačac“ koji je potpisan 2014. godine.

Potpisivanja revidiranog „Protokola  intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad Gradačac“ će se održati u 12.00 sati u prostorijama gradske uprave Grada Gradačac. Potpisivanju će prisustvovati Adnan Delić, federalni ministar rada i socijalni politike, Fadil Alić ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona i gradonačelnik Edis Dervišagić.

Dokument koji će danas biti potpisan je rezultat zajedničkog rada  Udruženja građana Vive žene Tuzla – Centar za terapiju i rehabilitaciju i  Koordinacionog tijela za sigurnost i bezbjednost građana grada Gradačac u koji su uključeni  predstavnici  svih institucija koje djeluju na području grada Gradačac i  Neformalne grupe građanki i građana Gradačac. 

Nakon potpisivanja Protokola planirano je da se svi učesnici okupe sa predstavnicima udruženja građana na Trgu Alije Izetbegovića i da mirnom šetnjom kroz grad pošalju poruku o neprihvatanju i osudi svih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube