Najnovije vijesti

EKO-ZELENI: OSMISLI  EKO  SLOGAN  ZA  DESET  I  ZARADI  PEDESET !

12/04/2018 | objavio Radio Gradačac
EKO-ZELENI: OSMISLI  EKO  SLOGAN  ZA  DESET  I  ZARADI  PEDESET !
GRADAČAC

UG Ekološki pokret „EKO-ZELENI ” Gradačac povodom obilježavanja 22. aprila – Dana planete Zemlje organizuje nagradni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja općine Gradačac.

Svrha ovog tamičenja je razvoj ekološke svijesti kod djece i odraslih.

Zainteresovani učenici trebaju osmisliti inovativan, kreativan i zanimljiv slogan sa jasnom porukom, koja promovira zaštitu i očuvanje životne sredine.

Zaštita životne sredine može biti promovisana na način da slogan govori o okolišu u cjelini ili o određenim segmentima koji čine okoliš (voda, tlo, rijeke, planine, šume i sl.) a svi slogani će biti objavljeni na fb stranici „EKO-ZELENI Gradacac“, poručuju iz Udruženja.

Ekološki pokret „EKO-ZELENI“ zadržava pravo da izvrši predselekciju zaprimljenih slogana. Eko slogan koji dobije najviše „lajkova“ osvaja nagradu u vrijednosti od 50 KM.

Prijave se vrše na e-mail adresu  ekozeleni.gradacac@gmail.com a prijava traba da sadrži tekst eko slogana, ime i prezime učenika, razred, školu, adresu i broj telefona učenika. Poželjno je da se prijava vrši posredstvom e-maila škole, koju učenik pohađa.

Zainteresovani učenici prijave mogu slati od 12.04.2018.god. – 22.04.2018.godine, a nakon završenog roka glasanje putem fb stranice će biti omogućeno u narednih 10 dana. Rezultati glasanja će biti objavljeni najkasanije 03.05.2018.godine.

Pobjednički slogan će biti korišten u  promotivne svrhe očuvanja životne sredine, a na sljedeće načine: na web i  fb stranici Udruženja-kao cover  fotografija stranice, na promotivnim materijalima, koje će Udruženje kreirati za potrebe jačanja ekološke svijesti građana, kao moto u kampanjama i akcijama očuvanja okoliša. Slogan će služiti u svrhu prepoznatljivosti Udruženja, saopćeno je iz UG Ekološki pokret „EKO-ZELENI ” Gradačac.

Radio Gradačac / Eko-zeleni Gradačac

Comments are closed.

YouTube