Najnovije vijesti

FOTO: Učesnici “Marša mira Potočari – Vukovar 2018” prošli kroz Gradačac

14/11/2018 | objavio Radio Gradačac
FOTO: Učesnici “Marša mira Potočari – Vukovar 2018” prošli kroz Gradačac
Boračka udruženja

 

Učesnici drugog “Marša mira Potočari – Vukovar 2018” koji su u nedjelju krenuli iz Memorijalnog centra Potočari, nakon Sapne, Kalesije, Tuzle i Srebrenika sinoć su se zaustavili u Gradačcu gdje su prespavali.

Danas su položili cvijeće na centralnom spomen-obilježju u gradskom parku i odali poštu šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine. Njima su se pridružile i zvanične delegacije Općine Gradačac i Saveza boračkih organizacija (SBO) općine Gradačac te Kantonalnog saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK.

Prisutnima se obratio Sedat Zukić, predsjednik SBO Gradačac a za učesnike “Marša mira Potočari – Vukovar 2018” organizovan je prijem u zgradi Općine. Domaćin je bio Hajrudin Hasanbašić, pomoćnik općinskog načelnika za boračko-invalidsku zaštitu.

Prolaskom kroz Gradačac učesnici Marša mira su položili cvijeće na spomen-obilježje „Zlatnim ljiljanima“ i dobitnicima „Zlatne policijske“, koji se nalazi na prilazu gradačačkim srednjim školama. Prije polaska na sljedeće odredište organizovan je ručak. Potom su se učesnici ovog pješačkog pohoda uputili ka Odžaku.

Pod motom “Da se zločin više nikad, nigdje i nikome ne ponovi“ iz Memorijalnog centra Potočari oko 30-tak učesnika „Marša mira“ krenulo je u pohod od Potočara do Vukovara. Za sedam dana pješačenja, učesnici Marša Mira prema Vukovaru, preći će oko 340 kilometara. U Vukovar bi trebali stići 18. novembra.

  

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube