Najnovije vijesti

Gradačačka Gimnazija ispratila 54. generaciju maturanata

15/06/2019 | objavio Radio Gradačac
Gradačačka Gimnazija ispratila 54. generaciju maturanata
GRADAČAC

Svečana dodjela diploma maturanatima generacije 2018/19. godine upriličena je ove godine u velikoj sali Skenderije, gdje je uz mnogobrojno građanstvo, rodbinu, profesore i prijatelje ispraćena 54. generacija maturanata Gimnazije “Mustafa Novalić” Gradačac.

Prisutne je pozdravila direktorica Fikreta Čobo i istakla da je i ova generacija doprinijela promociji ne samo Gimnazije nego i Gradačca uopće. Zaželila je svim maturantima da upišu željene fakultete i one smjerove obrazovanja koje žele.

Čestitke maturantima i roditeljima uputio je gradonačelnik Edis Dervišagić i zaželio im mnogo sreće i uspjeha u budućem školovanju.

Za učenika generacije gradačačke Gimnazije proglašen je Ammar Grabić koji je u svom obraćanju i poruci upućenoj svojoj i generacijama koje dolaze, između ostalog, istakao da nikada ne odustaju od svojih snova, jer ako se plaše svojih snova to znači da nisu dovoljno veliki.

Maturanti su istakli da su, pored sreće što završavaju školu, pomalo i tužni jer se približio kraj srednjoškolskog drugarstva za koje mnogi kažu da je najljepše doba mladosti. Nakon dodjele diploma maturanti su nastavili druženje.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube