Najnovije vijesti

Informatičko jačanje mjesnih zajednica

03/03/2017 | objavio Radio Gradačac
Informatičko jačanje mjesnih zajednica
GRADAČAC

Šest mjesnih zajednica i jedan Društveni centar na području općine Gradačac od danas su opremljeni informatičkom opremom. Dio je to projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

U okviru realizacije zajedničkog projekta vlada Švicarske i Švedske pod nazivom „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija, danas je dodijeljena informatička oprema za šest mjesnih zajednica i jedan Društveni centar na području općine Gradačac. Paketi opreme sadrže računar sa monitorom, multifunkcionalni laserski uređaj (štampač, kopir, fax), tablet i projektor sa platnom. Opremu su dobile mjesne zajednice Bagdale-Ahmetaši, Biberovo Polje, Mediđa Donja, Mionica I, Sibovac i Vida I, te Društveni centar u Vidi I. Ukupna vrijednost opreme je oko 16 hiljada KM, a korisnicima će služiti za adminstrativne poslove, prezentacije i edukativne aktivnosti.

Evo šta su za Radio Gradačac izjavili predsjednici mjesnih zajednica Biberovo Polje i Mediđa Donja.

AUDIO Muhamed Suljić, predsjednik Vijeća MZ Biberovo Polje

 

AUDIO Omer Šaldić, predsjednik Vijeća MZ Mediđa Donja

 

Općina Gradačac je jedna od 23 partnerske jedinice koje od početka aktivno učestvuju u Projektu.

AUDIO Edis Dervišagić, načelnik Općine Gradačac

 

Današnji događaj je dio širih aktivnosti Projekta u kojima će više od 125 mjesnih zajednica iz 23 partnerske jedinice lokalne samouprave  dobiti informatičku opremu u vrijednosti oko 300.000 KM. Ukupna vrijednost projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji provode vlade Švicarske i Švedske je 14,5 miliona KM.

Radio Gradačac

Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole Radija Gradačac.

Comments are closed.

YouTube