Najnovije vijesti

Izabela, Armin, Nejla i Eman najuspješniji u edukativnoj kampanji o zaštiti okoliša

30/11/2016 | objavio Radio Gradačac
Izabela, Armin, Nejla i Eman najuspješniji u edukativnoj kampanji o zaštiti okoliša
GRADAČAC

Dio ukupnog projekta rekonstrukcije prečistača otpadnih voda u Gradačcu predstavlja edukacija građana o važnosti očuvanja okoliša, posebno vode kao jednog od najznačajnijih elemenata kvalitetnog života. Započelo se među najmlađima, učenicima 7 osnovnih škola . Na raspisani nagradni konkurs pristiglo je 929 radova, a danas je nagrađeno najuspješnijih pedeset. 

1aČestitke svim učesnicima konkursa uputio je Načelnik općine Gradačac Edis Dervišagić, koji je za Radio Gradačac izjavio: 

 

Za svoj angažman osnovci su nagrađeni prigodnim poklonima. Najuspješniji su uz zahvalnice i knjige osvojili i pehare. 

2a

Prvo mjesto osvojila je Izabela Lika iz OŠ “Safvet beg Bašagić”, drugi je Armin Osmanović iz škole “Hasan Kikić”, a treće mjesto pripalo je Nejli Bahić iz škole “Hamdija Kreševljaković”. Posebnu nagradu, kao najmlađi učesnik konkursa koji je svojim radom oduševio žiri, dobio je Eman Okanović, OŠ “Ivan Goran Kovačić”, područna škola Ledenice Donje.

3a

Općina Gradačac ovaj projekat realizuje uz podršku ambasade Republike Češke u BiH i Češke razvojne agencije, odakle najavljuju nastavak uspješne saradnje. O tome za Radio Gradačac govori ambasador Češke Republike u BiH Jakob Skalník:

 

Rekonstruisani prečistač otpadnih voda u probni rad je pušten 1.novembra, a zvanične pokazatelje njegovog rada uskoro bi trebala objaviti kompanija VHS Brno. Očekuje se da dugoročno riješi probleme građan općine Gradačac.

4a 5a Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube