Najnovije vijesti

Jasmin Hrnjić proglašen za sportistu godine grada Gradačca za 2020. godinu

20/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Jasmin Hrnjić proglašen za sportistu godine grada Gradačca za 2020. godinu
GRADAČAC

U organizaciji Sportskog saveza Grada Gradačac, poštujući sve propisane epidemiološke mjere i naredbe Kriznog štaba TK, danas, 20.04.2021. godine, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Gradačac i gradonačelnika Edisa Dervišagića, u sali za sjednice gradske sportske dvorane, održana je dodjela priznanja i zahvalnica najboljim sportistima, sportskim klubovima, sportskim radnicima i trenerima u invalidnoj i validnoj kategoriji u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Sastav stručnog žirija ovogodišnjeg Izbora sportiste godine „Gradačac 2020“, činili su: Jusuf Prljača, kao predsjednik, te kao članovi Sakib Kondžić ispred odbojkaškog, Edin Smajlović ispred nogometnog i Dino Jašarević ispred rukometnog sporta, zatim Elvir Ćosić ispred borilačkih sportova, te Džemal Delić kao predstavnik sportskih novinara.

Nakon obrađenih prispjelih prijedloga od strane klubova, Stručni žiri je svoje prijedloge proslijedio Predsjedništvu Sportskog saveza Grada Gradačac, a isto je 9.aprila 2021. godine donijelo konačnu odluku o nagrađenima za 2020. godinu, te ona glasi ovako:

Dodjeljuju se zahvalnice firmama „Supfina“ d.o.o. i „Mi99“ d.o.o. Gradačac za doprinos u razvoju sporta na području Grada Gradačac.

U kategoriji sportskih radnika, kao uspješni su proglašeni : Fahrudin Piskić iz NK „Zvijezda“ Gradačac, Nahid Klopić iz RK „Gradačac“, te Muhamed Avdić iz OK „Kula“ Gradačac.

Zahvalnice su također dobili Sportski tiplerski klub „Zmaj“ Gradačac, za promociju i razvoj tiplerskog sporta na području Grada Gradačac i Suad Krajnović, za praćenje i dokumentovanje sportskih sadržaja na području Grada Gradačac.

Kada je u pitanju pojedinačni sport, nagrade u pionirskoj konkurenciji su dobili sljedeći takmičari:

Prvoplasirani je Ajnur Šaldić iz KBS „Zmaj“ Gradačac, drugoplasirani Armin Mujanović iz KK „Tempo“ Gradačac, a trećeplasirana Ilma Ćosić iz Kung fu wu shu kluba „Pesnica od Bosne“.

U kadetskoj konkurenciji nagrade su dobili:

Esma Pašalić iz KBS „Zmaj“ kao prvoplasirana, Dino Imširović iz KK „Tempo“ kao drugoplasirani, te kao trećeplasirana Maida Begović iz Kung fu wu shu kluba „Pesnica od Bosne“.

U juniorskoj konkurenciji prvoplasirani je bio Hamza Ćosić iz Kung fu wu shu kluba „Pesnica od Bosne“, a drugoplasirana Mevlija Imširović iz Karate kluba „Tempo“.

Za najuspješnijeg trenera u 2020. godini u kategoriji pojedinačnih sportova proglašen je Mirza Ibrahimović iz Karate kluba „Tempo“ Gradačac.

Klub borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac je proglašen za najuspješniju ekipu u kategoriji pojedinačnih sportova.

U seniorskoj konkurenciji, kada su u pitanju borilački sportovi, drugoplasiranim je proglašen Ismir Beširović iz Kung fu wu shu kluba „Pesnica od Bosne“, a za najuspješnijeg seniora/seniorku u pojedinačnim sportovima za 2020. godinu proglašena je Ajla Vehabović, članica KBS „Zmaj“ Gradačac.

U kategoriji ekipnih sportova u pionirskoj konkurenciji treće mjesto je zauzeo Ismar Bristrić, član Rukometnog kluba „Gradačac“, drugoplasirana je bila Edna Džidić iz OK „Kula“, a najuspješnijim pionirom je proglašen Hasan Zaketović, član NK „Zvijezda“ Gradačac.

Kod kadeta, trećeplasiranim je proglašen Ajnur Omerčić, član RK „Gradačac“, drugo mjesto je zauzeo Ajdin Duraković iz NK „Zvijezda“, dok je Una Barać, članica OK „Kula“ Gradačac, proglašena najuspješnijom u ovoj kategoriji.

U juniorskoj konkurenciji treće mjesto je zauzela Lara Ganibegović iz OK „Kula“ Gradačac, Ensar Mehić, član RK „Gradačac“ je zauzeo drugo mjesto, dok je najuspješnijim juniorom u ekipnim sportovima proglašen Suad Kadić iz NK „Zvijezda“ Gradačac.

Najuspješnijom sportskom školom na području Grada Gradačac za 2020. godinu je proglašena ŠN „Zvijezda“ Gradačac, a juniorska ekipa NK „Zvijezda“ je ponijela titulu najuspješnije sportske ekipe mlađih selekcija.

Streljački klub „Centar“ – Ženska ekipa je proglašen najuspješnijom ekipom u invalidnom sportu za prethodnu godinu.

Posebno priznanje za ostvarene izuzetne sportske rezultate – osvajanje NLB Wheel lige pripalo je Košarkaškom invalidskom klubu „Zmaj“ Gradačac.

U kategoriji uspješnih trenera drugo mjesto je zauzela Emina Taletović, trener OK „Kula“, dok je za najuspješnijeg trenera u ekipnim sportovima u 2020. godini proglašen Dado Doborac, trener Rukometnog kluba „Gradačac“.

Najuspješnijim klubom u 2020. godini u ekipnom sportu proglašen je Rukometni klub „Gradačac“ Gradačac.
U seniorskoj konkurenciji Azur Aljkanović, član NK „Zvijezda“ Gradačac je proglašen za drugoplasiranog, dok je Jasmin Hrnjić, rukometaš Rukometnog kluba „Gradačac“ proglašen za najuspješnijeg seniora u kategoriji ekipnih sportova na području Grada Gradačac u 2020. godini.

Na kraju dodjele priznanja i zahvalnica nagrađenima se obratio, ispred Gradske uprave, glavnog pokrovitelja Izbora sportiste godine „Gradačac 2020“, gradonačelnik Grada Gradačac Edis Dervišagić, koji je čestitao svim nagrađenim sportistima i sportskim radnicima, uz želje i vjeru da će nam ovo biti prva i posljednja manifestacija koju smo organizovali u ovakvim uslovima, pridržavajući se epidemioloških mjera i naredbi Kriznog štaba , a sve zbog svima nama poznate epidemije koja već duže vrijeme vlada u cijelom svijetu, te da ćemo već narednu organizovati u prepunoj sportskoj dvorani, uz kulturno-umjetnički program, kao što je to bila praksa svih prethodnih godina.

Radio Gradačac / Sportski savez grada Gradačca / Foto Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube