Najnovije vijesti

Karatisti u Tuzlanski kanton donijeli tri nove svjetske medalje

15/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Karatisti u Tuzlanski kanton donijeli tri nove svjetske medalje
Borilački sportovi

Seniorsko zlato i sedmo mjesto u konkurenciji juniora, koje su bosanskohercegovački karatisti iz Tuzlanskog kantona ostvarili na Svjetskom kupu za seniore U21 i Svjetskoj ligi 1 za kadete i juniore, bili su povod za prijem uspješnih karatista u Uredu premijera Tuzlanskog kantona.

Premijer Kadrija Hodžić, koji se i sam bavio karateom, je pohvalio cjelokupan odnos kojeg mladi karatisti imaju prema sportu, te izrazio svoje razumijevanje za njihova odricanja kako bi ostvarili vrhunske sportske rezultate. S tim u vezi uputio im je riječi podrške, te njima i njihovim trenerima čestitao na ostvarenim sportskim rezultatima, saopćeno je iz Vlade TK.

Kako je danas rečeno, radi se o najvećem uspjehu u karateu u Bosni i Hercegovini u zadnjih 10-tak godina.

Ovo je najveća ovogodišnja karate manifestacija na kojoj je nastupilo 2.000 takmičara iz 51 države. Osim Stefani i Sandra Krešića, članova karate kluba „DO”, izvrstan rezultat i zlatnu medalju osvojio je i Sadin Mulahalilović, član karate kluba Zmaj iz Gradačca, kazao je predsjednik UO karate kluba „DO” i trener Anto Krešić, ističući da ostvareni rezultati imaju posebnu težinu ako se uzme u obzir činjenica da su reprezentativci ove svjetske rezultate postigli unutar mjesec dana.

Ovom prilikom izražena je i zahvalnost Vladi Tuzlanskog kantona za dosadašnju podršku.

 

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube