Najnovije vijesti

KBS “Zmaj” i KK “Tempo” uspješni na državnom karate prvenstvu za kadete, juniore i U21

20/11/2018 | objavio Radio Gradačac
KBS “Zmaj” i KK “Tempo” uspješni na državnom karate prvenstvu za kadete, juniore i U21
Borilački sportovi

U subotu je održano državno karate takmičenje za kadete, juniore i U21 u Banja Luci na kojem su plasman ostvarila 62 kluba. 

Za KBS “Zmaj” Gradačac je učestvovao šest takmičara koji su se našli na samom vrhu osvojivši prvo mjesto i zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji kate ekipno. Pobjedničku ekipu i sada već reprezentativce Bosne i Hercegovine činili su Benjamin Halilović, Amel Mujić i Tarik Kadić. Ženska juniorska ekipa u sastavu Ajla Vehabović, Nusreta Bećirović i Anela Hanić je izborila polufinale državnog prvenstva i osvojile su treće mjesto i bronzane medalje.

Što se tiče daljnih aktivnosti naših zlatnih juniora i reprezentativaca Bosne i Hercegovine, očekuje ih Balkansko prvenstvo koje će se održati u Dubrovniku od 30.11.2018. do 02.12.2018. godine na koje će otputovati ukoliko uspijemo skupiti novčana sredstva za isto, a nadamo se pozotivnom ishodu jer Zmajevi su kao i uvijek predstavili svoj grad u najboljem svjetlu, saopćeno je iz KBS „Zmaj“ Gradačac.

I Karate klub“ Tempo“ je učestvovao na državnom karate prevenstvu sa dva takmičara. Mevlija Imširović je nastupala u kategoriji kadetkinje borbe – 47 kg i osvojila bronzanu medalju. Sadin Mulahalilovic se takmičio u kategoriji juniori – 68 kg gdje i nakon četiri pobjede i jednog poraza osvojio je bronzanu medalju. 

Mevlija i Sadin su izborili mjesto u reprezentaciji BiH i plasirali se na Balkansko prvenstvo u Dubrovniku. Ekipu je vodio trener Mirza Ibrahimović, saopćeno je iz KK “Tempo” Mediđa Donja-Gradačac.

Radio Gradačac / KBS “Zmaj” Gradačac / KK “Tempo” Gradačac

Comments are closed.

YouTube