Najnovije vijesti

KIK “Zmaj” pobjednik turnira “Gradačac 2018”

23/10/2018 | objavio Radio Gradačac
KIK “Zmaj” pobjednik turnira “Gradačac 2018”
Košarka

Košarkaški invalidski klub “Zmaj” bio je domaćin 5. Međunarodnog turnira košarke u kolicima “Gradačac 2018”. Na turniru su, osim domaćina, nastupili KKI “Brod” Slavonski Brod (dvije ekipe) i KIK “Sana” Sanski Most.

Turnir je u ime općinskog načelnika Edisa Dervišagića otvorenim proglasio Isam Sendić, šef Službe CZ općine Gradačac. Otvaranju turnira prisustvovao je i Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza ratnih-vojnih invalida Tuzlanskog kantona koji je takmičarima poželio puno sportske sreće i dobro zdravlje.

Igralo se po kružnom bod sistemu, pa su gledaoci mogli pratiti šest utakmica u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma. Pobjednički pehar pripao je domaćinima KIK „Zmaj“. Dugo mjesto osvojila je ekipa KIK“ Sana“ iz Sanskog Mosta dok je gostima iz Republike Hrvatske, ekipama Bord I i Brod II, pripalo treće i četvrto mjesto. 


Rezultati utakmica: Zmaj – Brod II 65:41,  Sana – Brod I 65:32, Brod I – Zmaj 58:74, Brod II – Sana 33:48, Zmaj – Sana 70:62, Brod II – Brod I 32:51.


Za najkorsnijeg igrača turnira proglašen je Jasmin Fejzić (KIK „Zmaj“) a pobjednik u šutiranju za tri poena bio je Dario Arsenović (Brod II). Pobjednički pehar dodijelio je Jakub Džinić, predsjednik KIK „Zmaj“ Gradačac i predsjednik Organizacije ratnih-vojnih invalida općine Gradačac koji je turnir proglasio zatvorenim.

Obilježeno 20 godina KIK „Zmaj“ Gradačac

Na svečanoj večeri u restoranu „Orhideja“ obilježeno je 20 godina postojanja i rada KIK „Zmaj“ Gradačac.

Željeli smo da ovu noć i rođendan našega kluba proslavimo sa vama dragim  prijateljima. Zahvalnost dugujemo našim sportskim prijateljima i svima koji su pomagali rad kluba u proteklih 20 godina. Zahvaljujemo se za finasijsku podršku gradačačkim privrednicima, Općini Gradačac i Ministarstvu za boračka pitanja Vlade TK. Moram istaći da je klub nastao povratkom Edisa Imširovića sa rehabilitacije u Gradačac i od tada do danas smo zabilježili značajne uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni, rekao je Džinić.

Rođendansku tortu zajedno su presjekli Edis Imširović, kapiten KIK „Zmaj“ i selektor reprezentacije BiH košarke u kolicima, Samira Nebić koja je od početka rada bila tehničko lice u klubu te prvi igrači Nermin Pandžić i Senad Mujanović Žuja.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube