Najnovije vijesti

Konstituisano Općinsko vijeće Gradačac

22/11/2016 | objavio Radio Gradačac
Konstituisano Općinsko vijeće Gradačac
Gradsko vijeće

U Gradačcu je danas održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća čime je ovo predstavničko tijelo i zvanično počelo svoj rad u novom sazivu.

Pod predsjedavanjem najstarijeg vijećnika Marijana Šimića danas je konstituisano OV Gradačac i izabrano rukovodstvo ovog predstavničkog tijela u novom sazivu.

ov-2016-5Novoizabrani vijećnici su upoznati sa Odlukom Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine o dodijeljenim mandatima nakon čega su dali i svečane izjave.

ov-2016-7Tajnim glasanjem sa 20 glasova općinskih vijećnika za Predsjedavajućeg OV Gradačac izabran je Husein Kujraković iz Stranke demokratske aktivnosti A-SDA, a zamjenik predsjedavajućeg je Alija Kavazović iz Regionalnog demokratskog saveza.

ov-2016-8Novoizabrani predsjedavajući OV Gradačac  Husein Kujraković je za Radio Gradačac rekao:

Zadovoljstvo konstituisenjem OV Gradačac izrazio je i Općinski načelnik Edis Dervišagić,  uz nadu  da će se ostvariti konstruktivna saradnja predstavničke i izvršne vlasti na dobrobit svih građana općine Gradačac:

Općinsko vijeće Gradačac u novom sazivu čine 9 vijećnika SDP-a, 7 SDA, po 3 vijećnika A-SDA i RDS-a, po 2 SBB-a i SEP-a, te po jedan vijećnik SBiH, HDZ-a, DF-a, i nacionalnih manjina.

ov-2016-9 ov-2016-1 ov-2016-2 ov-2016-3 ov-2016-4 Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube