Najnovije vijesti

Naša mlada sugrađanka Amina Omeragić kandidatkinja za SHL ambasadoricu aktivizma

14/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Naša mlada sugrađanka Amina Omeragić kandidatkinja za SHL ambasadoricu aktivizma
GRADAČAC

Mlada gradačačka aktivistica Amina Omeragić nominovana je za SHL ambasadoricu aktivizma (Schüler Helfen Leben BiH). 

Amina je ovogodišnja maturantica MSŠ “Hasan Kikić” u Gradačcu, a u planu je da studira psihologiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Bila je koordinatorica Lokalnog tima Gradačac – Asocijacije srednjoškolaca u BiH, i tokom školske godine inicirala je i aktivno učestvovala u nizu aktivnosti realizovanih u Gradačcu i šire. Trenutno je dio SHL-a u odjelu Omladinskog angažmana i Omladinske razmjene.

Ove godine su nominovana četiri kandidata za SHL ambasadora aktivizma, među kojima je i naša Amina. Ambasador aktivizma u toku svog jednogodišnjeg  mandata ima razne aktivnosti gdje je prije svega zaštitno lice Fondacije, promoviše aktivnosti i vrijednosti SHL-a, sastaje se sa mladima i motiviše ih da budu što aktivniji u svojim lokalnim zajednicama. Ambasador, također, treba razvijati ideju za nove promjene u svojoj zajednici.
Povodom nominacije, uz video na kojem se predstavila, Amina je na svom fb profilu poručila: “Nakon mnogo truda i uloženog vremena u krugu srednjoškolskih obaveza, testova, maturiranja video je tuuu U igri za jednu od najaktivnijih osoba našla sam se i ja. Uvijek povjerujte u sebe i nikada ne čekajte da vam to drugi kažu, ali isto tako prihvatite kritike i pohvale drugih, i uvijek budite motivacija drugima kako bi pokrenuli sebe i povjerovali da mogu ostvariti sve što požele.”
Omladinska fondacija Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život) usmjerena je na stvaranje uvjeta za napredak mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih kako bi postali društveno angažirani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicama. Kroz sadržaje svojih programa Fondacija želi pomoći mladima da zauzmu svoje pravo mjesto i odgovornost u društvu kao aktivni, kreativni i svjesni građani, te sudjeluju u izgradnji otvorenog društva gdje postoje jednake prilike za sve.
Radio Gradačac / SHL fondacija / Foto facebook

Comments are closed.

YouTube