Najnovije vijesti

Obilježen blagdan sv. Antuna Padovanskog

14/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Obilježen blagdan sv. Antuna Padovanskog
Vjerske zajednice

U župnoj crkvi sv. Marka Evanđeliste obilježen je blagdan sv. Antuna Padovanskog, najomiljenijeg sveca bosanskohercegovačkih katolika. Blagdan sv. Ante obilježen je procesijom u kojoj je učestvovalo oko tri stotine  vjernika koji su se molili i preporučili sv.Anti.

Nakon procesije u župnoj crkvi održana je koncelebrirana sveta misa koju je predvodio pomoćni biskup Vrhbosanski msgr.dr. Pero Sudar. U svojoj nadahnutoj propovijedi govorio je o životu sv. Antuna Padavanskog, osvrnuvši se na njegove sposobnosti propovijedanja, te brojna čudesa koja su se nastavila događati nakon njegove smrti, pa sve do današnjih dana. Potom se osvrnuo na stanje bosanskohercegovačkih katolika kojih je u BiH svakim danom sve manje,  naglasivši odlazak cjelokupnih porodica, posebno mladih u druge zemlje.

Proslavi blagdana sv. Ante u Gradačcu, uz brojne vjernike, prisustvovali su i Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, Ivan Bandić, generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli, te Tomislav Dubravac, dopredsjednik HKD „Napredak“  Zagreb. Nakon misnog slavlja uslijedio je zajednički ručak i narodno veselje.

Radio Gradačac/Zoran Matkić

Comments are closed.

YouTube